Nytt projekt kring företagslån!

Nu har jag startat min nya jämförelsetjänst för företagslån, som förvisso är under uppbyggnad fortfarande (i skrivande stund) men kommer snart vara redo att. Jag har uppdaterat min FAQ, där jag nämner att jag har 4 webbplats kring lån med egna inriktningar. Det gäller företagslån, privatlån, snabblån samt en motsvarande webbplats för den nordamerikanska marknaden.

Varför företagslån?

Företagslån, eller firmalån som det också kallas ibland är ett typ av lån för den som vill låna pengar till sitt befintliga företag. Det kan också vara aktuellt för den som vill starta upp en ny verksamhet. Anledningen till varför jag valt att starta en, eller flera systersidor till snabblån.xyz är att jag vill ta mig upp i sökresultatet på flera vanliga sökord inom lån, och jag väljer att inrikta mig på olika webbplatser istället för på en stor allmän ”lånsajt”.

Sedan, gällande företagslån så är provisionen mycket bättre än för t.ex. snabblån. Här får jag kanske provision på 150 – 450 kr vanligtvis, men får jag ett företagslån beviljat så är det kanske 2000 – 3000 kr per beviljat lån i provision. Det är en ganska betydande skillnad. Sedan, kan man spekulera kring om konkurrensen är tuffare inom sms lån än andra låneformer. Däremot kommer jag troligtvis inte satsa på bolån, eller billån. Det är åtminstone inte något jag har några aktuella planer kring.

Seriösa långivare

Min ambition är att välja enbart seriösa långivare som för det första betalar ut mycket provision, har överkomliga räntor och schysst marknadsföring. Skulle det vara välkända banker eller kreditinstitut så är det ett stort plus, även om jag inte kollat utbudet helt ännu. Det är viktigt att de har en seriös approach. Sedan, liksom på denna webbplats (på alla mina webbplatser) har jag inte en jättestor mängd långivare. Jag försöker hålla mig seriös, därför väljer jag bort vissa långivare som jag tycker av en eller annan anledning inte passar in. Jag tycker att det är viktigt att bibehålla en seriös approach inom mikrolån, inte minst inom företagslån.

När det kommer till min egen webbplats, så kommer jag vara mer affärsinriktad. Det gäller både utförande/designen av webbplatsen men också innehållet och prestandan. Det ska kännas som en first class affärsorienterad webbplats för den som behöver kapital till sitt företagande. Jag hoppas att jag lyckas sticka ut, på ett sätt som andra inte lyckas med inom nischen.